Jakov Rambsel čte Písmo, Tanach, v hebrejštině. Při čtení se vždy nad Slovem modlí. Bůh mu své Slovo otevírá, stejně jako ho otevírá každému jinému.

Po pesachu studoval jako každým rokem knihu Rut. Od pesachu se odpočítává 50 dnů do svátků šavuot, letnic – nazývá se to počítání omeru. V knize Rut objevil ve verši 1,5 úžasný kód: Každé 12. písmeno (číslo 12 mluví o vládě, o izraelském národu sestávajícímu ze 12 kmenů) dává dohromady větu HAŠAIT MELECH JEŠUA = „Ježíš je ten ustanovený král“. Celá kniha Rut je mesiánská, je v ní popsaná genealogie vedoucí k Davidovi a k Mesiáši - Ježíši, který je určen ke kralování, nejen na Zemi, ale v celém vesmíru.

Jak biblický kód funguje

První příklad: Pojďme na začátek, do první kapitoly Genesis, která začíná slovem BEREŠIT, jež znamená „na počátku“; toto slovo začíná písmenem BET. Od tohoto prvního písmene každé další sedmé písmeno dává dohromady slovo „stvořený“. A to nejen jednou, ale hned šestkrát. Bylo šest dní stvoření..

Jiné kódy mají jiný počet písmen (tvoří je každé osmé nebo x-té písmeno). Pod základním textem na povrchu jsou kódované zprávy, které se vztahují k tomu, co ten základní text říká. Například Genesis 1, což je zpráva o stvoření, sestává z 1671 hebrejských písmen v 31 verších. V ní je zakódováno v různých vzdálenostech písmen (2, 3, 10, 50..) přes 2000 biblických jmen, která jsou zmíněna později v textu. Byla tam vložena dřív, než se ti lidé narodili. Nelze to vysvětlit jinak než jako dílo Boží.

Kód v Izajášovi - Isajahu

V 53. kapitole Izajáše je 667 hebrejských písmen. Byla napsaná 800 let před naším letopočtem. Jsou v ní tisíce kódů. Jednou, když Jakov četl tuto svou oblíbenou kapitolu mluvící o jeho Mesiáši, ptal se Pána, kde je v ní ukryté Jeho jméno. Uslyšel hlas Ješuy, který mu řekl: „Jdi do desátého verše a do slova JAERECH (což znamená „On prodlouží své dny“) a počítej po dvaceti v protisměru“. Začal počítat každé 20. písmeno a Písmo se mu otevřelo jako Nebesa. Pán mu ukázal, že každé 20. písmeno tvoří větu, JEŠUA ŠMI, což znamená „Mé jméno (je) Ježíš“. Nezastavil se u toho, ale udělal celkový rozbor, prošel všechny možné kombinace a ukázaly se mu tisíce kombinací, ale ta, která září jako drahokam, je tato: MEAL JEŠUA ŠMI AZ NER JEHOVAH = z výšky, moje jméno Ješua silné světlo Jehovah.

Ve stejné kapitole je ve vzdálenost 21 písmen kód sdělující: „Probodnou jeho tělo“. V jeho sousedství je slovo ŠALIM = popravčí kůl. Vedle toho je další kód, ŠLAVI ŠALOT = tři popravčí kůly. Tři tam skutečně byly..

Že se v Iz 53 našlo kódované jméno krále Heroda nebo Césara, to Jakova nepřekvapilo. Našli se tam ale i všichni apoštolové kromě Jidáše = Jehudy iškariotského, který Ješuu zradil pro 30 stříbrných.

V Tanachu jsou jména všech lidí na Zemi

Jakovův přítel pro něho hledal jeho jméno v Tóře a našel ho v blízkosti Deuteronomia 6,4, kde je ve vzdálenosti 80 písmen zakódováno jméno JAKOV RAMBSEL, a ještě k tomu: HALEL JAH = chválí Jehovah. To Jakov skutečně dělá. Když ověřoval toto sdělení, ručně jako dřívější rabíni, protože počítače mohou vnášet chyby, našel hned vedle svého jména slovo ŠLAVIM, což je moderní hebrejské slovo, technický termín pro ELS, stejnou vzdálenost mezi písmeny v kódu. Kromě toho našel i spojení OTI HAÍŠ - „muž písmen (či znamení)“, slovo používané po staletí pro ty, kteří hledali v Písmu biblický kód. To obojí popisuje jeho činnost. Vedle Jakovova jména jsou v kódovém tvaru i jména jeho syna a dcery, kromě jména jeho ženy Jaffy a jejího fyzického popisu, podle něhož ji Jakov poznal.

Jakov s jistotou ví, že v Tóře je jméno každého člověka. Každého v minulosti, současnosti i budoucnosti, spolu s jeho povoláním (hlavní činností). V Tóře bylo nalezeno i datum narození 66 nejvýznamnějších židovských mužů. Někteří se to snažili vyvrátit, ale nalezli přitom i jména měst, ve kterých se ti lidé narodili. Pocházeli přitom z různých zemí, například z Polska.

Kód v knize Přísloví

V Přísloví 30,4 se píše: Jaké je jeho jméno a jaké je jméno jeho syna? Jistě se to dozvíš. Každé 22. písmeno v řadě za sebou tvoří větu: ŠAI JEŠUA = Ješua (je) ten dar. Tedy: „Ten dar je Ješua“. Jsou tam také zakódovaná slova „chrám“, „obětní beránek“, „má oběť za hřích“. To vše v jediném krátkém verši v Přísloví.

Je otázka, zda by Bible mohla být tou Knihou života, o níž se v Bibli píše. Jakov je toho názoru, že existuje množství knih. Z Malachiáše 3,16 víme o pamětní knize se jmény těch, kteří si váží Božího Jména. Až budeme jednoho dne stát před Pánem pánů, budou otevřeny mnohé knihy, včetně Beránkovy knihy života. Tanach je Knihou života, ale i Knihou smrti, je dokonalou historií Božího stvoření, zprávou o každém člověku, který kdy žil, až ke skonání věků. Není to Kniha života, není to kniha, kde by byli pouze vykoupení. Ti tam jsou, ale nejsou tam sami.

Kniha, kde jsou jen ti vykoupení, kteří přijali oběť Božího beránka, Božího beránka, Ješuu jako Mesiáše, to je Beránkova kniha života. V ní jsou pouze jména těch zachráněných.

Kdybychom vzali jiné velké knihy, jako je Vojna a mír nebo Shakespearova díla, a zkoušeli najít kód, uspěli bychom? Před časem se o to pokoušeli matematici, statistici i kryptologové, aby věrohodnost biblického kódu vyvrátili. Šéf Národní bezpečnostní agentury NSA sám sestavil program, aby biblický kód vyvrátil a mohl ho prohlásit za neplatný či neexistující, pokud by se takové kódy daly nalézt i v jiných hebrejských textech typu Válka a mír. Hledal i v Talmudu. Z nich získal jen nevýznamné kódy. Když se ale zabýval Tanachem, dostal kódů spoustu, hrnuly se odevšad. Zkoušel i jiné jazyky, čínštinu, španělštinu, latinu a občas nějaký kód objevil, ale nic významného. Kódy se nacházejí jen v hebrejské Bibli, kde každé písmeno je mnohokrát součástí nějakého kódu. (Více v Poznámce dole)

V hebrejském Tanachu je 1 196 922 písmen. Představte si, že každé písmeno je obsažené řekněme v tisíci kódech s různými vzdálenostmi mezi písmeny (ELS). To dává možnost, aby se v něm našlo jméno každého, kdo kdy na Zemi žil, žije a bude žít. Stvořitel ho tam vložil ještě dřív, než jsme se narodili. To nemůžeme změnit. Můžeme ovlivnit jen to, jestli bude naše jméno v Beránkově Knize života, přijmeme-li Jeho oběť pro sebe a vstoupíme-li s Ním do Smlouvy krve.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=wWdOANwUaTE

 

Poznámka: 

Doron Witztum, Elijahu Rips a Joav Rosenberg zaslali k tisku v renomovaném časopise Statistical Science článek o tom, že našli v Bibli kódovaná jména 34 nejslavnějších židovských rabínů uvedených v Encyklopedii, včetně dat jejich narození a úmrtí, což je statisticky pravděpodobné v jednom případě ze 775 milionů (p=0,00002). Editorům toho časopisu se to zdálo natolik nepřirozené, že navrhli, aby bylo hledáno ještě 32 dalších rabínů. Našli se i tito, včetně data narození i úmrtí. Bylo to příliš bizarní na to, aby to mohli ignorovat, ale nikdo to nedokázal vysvětlit. Článek byl přijat do tisku až po šesti letech revizí, během nichž přijali výsledky všichni oponenti, kteří je zpočátku zpochybňovali: Witztum, D., Rips, E., & Rosenberg, Y. (1994). Equidistant letter sequences in the book of Genesis. Statistical Science, 429-438.

Dr. Harold Gans, matematik a přední americký kryptograf působící ve vrcholném kryptografickém pracovišti, NSA, byl touto informací natolik zasažen, že věnoval 440 hodin (19 dní), aby ověřil výsledky této práce na svém osobním počítači. Zjistil, že pravděpodobnost tohoto jevu je jedna ku 62 500. Poté přestal pracovat pro NSA a začal vyučovat Tóru v Jeruzalémě.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=KFmFGK2wTxQ